Via LinkedIn ontvingen we dit mooie compliment over de informatiesessie van onze verpleegkundig overgangsconsulent Desiree van Cleef.

De overgang. Niet echt een onderwerp waar de meeste bedrijven over publiceren op LinkedIn. Best bijzonder eigenlijk, want het is een fase waar elke vrouw in de leeftijd tussen 40 en 60 jaar mee te maken krijgt. De impact op het dagelijkse leven, zowel zakelijk als privé, kan groot zijn.

En hoe ga je hier dan mee om als vrouw zijnde? En welke rol kan jouw leidinggevende hierin spelen? De allereerste stap is het bespreekbaar maken. Daarom heeft JAJO de OVER!academie gevraagd een lezing te komen geven. Dat het een onderwerp is dat speelt binnen ons bedrijf, bleek wel uit het feit dat de beschikbare plaatsen in deze sessie snel vol zaten.

Desirée van Cleef confronteerde de aanwezigen met veel humor over alles wat bij de overgang komt kijken. Vaak zijn bekende klachten zoals slaapstoornissen, opvliegers en nachtelijk zweten bekend. Maar ook migraine, stemmingswisselingen, slecht concentreren, prikkelbaarheid en depressiviteit zijn veelgehoorde klachten.

Tijdens de sessie kregen de deelnemers uitleg over wat er verandert in het lichaam van een vrouw in de periode tussen haar 40e en 60e levensjaar. Daarnaast kregen zij handvaten over hoe je beter met klachten kunt omgaan, maar ook wat je zelf kunt doen op het gebied van voeding, beweging en leefwijze. Tot slot kregen ze tips om het bespreekbaar te maken bij leidinggevenden. Al met al was het een inspirerende middag.

Feit is dat we de overgang niet weg kunnen nemen, maar het wel bespreekbaar kunnen maken en elkaar moeten steunen. Gelet op de vele vrouwen die binnen JAJO werken, hechten wij hier veel waarde aan!

#ClosingTheCircleTogether #BespreekbaarMaken #Vrouwen