Werkende vrouwen in de overgang

Wat brengt het programma?

De deelnemers krijgen een inzicht hoe overgang het werkvermogen van vrouwen (van 45 tot 60 jaar) beïnvloed. 40% van de vrouwen in de overgang maakt kans op langdurig verzuim.

In deze sessie komen de volgende vragen aan bod;

  • Hoeveel vrouwelijke medewerkers van 40+ heb je in je team?
  • Wat kun jij als leidinggevende betekenen tijdens de overgang?
  • Van wie verwachten vrouwen steun in deze periode?
  • Hoe borgen en houden wij dit thema actueel?
  • Hoe zorgen wij voor een overgangsvriendelijk werkklimaat?
  • Wat kunnen vrouwen zelf doen?

Voor wie?

Het programma richt zich op het werknetwerk rondom vrouwen van 45 tot 60 jaar (HR adviseurs, leidinggevenden, bij verzuim betrokken professionals)

Wie verwijst?

De werkgevers kan medewerkers aanmelden voor dit programma.

Wij willen dit programma

Wat is het resultaat

Welke zorg?

Na deze online/live informatiesessie van ongeveer 2 uur realiseren de deelnemers zich wat de impact is van de overgang op het leven en werk kan vrouwen. Zij krijgen handvatten om in gesprek te gaan, te verwijzen, begrip te tonen om hiermee uitval te voorkomen en productiviteit te behouden.

Wie voert de zorg uit?

De OVER!academie wil een bijdrage leveren aan duurzaam inzetbaarheid, vitaliteit en werkvermogen van 45+ vrouwen en vrouwen die om een andere reden in de overgang zijn. De kwaliteit van leven en werk van 45+ vrouwen wordt vergroot door onder andere programmas voor professionals om de overgang bespreekbaar te maken en door te verwijzen.

Ons onderzoek en professionaliteit staan garant voor het delen van actuele kennis, ervaring en geven van handvatten voor een vitale leefstijl. Je zult versteld staan wat je als werkgever en werknemer, professional en adviseur vanuit eigen regie kunt realiseren.

 Wij werken met overgangsconsulenten, bedrijfskundigen en communicatieadviseurs.

 

Wil willen dit programma