Dagelijks portie veerkracht

Veerkracht 

Een kalender met het thema overgang en veerkracht.
Ik wil deze serie!

Meer informatie

In haar memoires, Mijn verhaal. Becoming, deelde Michelle Obama haar eigen verhaal om zo een voorbeeld te zijn voor anderen en ze de moed te geven om de kracht van hun eigen manier te vinden het leven in alle omstandigheden vorm te geven. Het boek kan dienen als reisgenoot en dagboek om de kracht en de potentie van jouw eigen verhaal te ontdekken.

‘Dagelijks portie veerkracht’ heeft als doel om te reflecteren op je persoonlijke geschiedenis en die van je familie, je doelen en uitdagingen, wat je beweegt en hoop geeft, en welke toekomst je voor jezelf en de mensen om je heen voor ogen hebt.

Juist in de periode van de overgang. Waar vragen als deze keer op keer langs springen.

Michelle Obama (ook in de overgang!) in het voorwoord van Mijn verhaal journal

‘Ik hoop dat je dit journal zult gebruiken om jouw ervaringen, gedachten en gevoelens, met al hun onvolkomenheden en zonder te oordelen, op te schrijven… We hoeven ons niet alles te herinneren. Maar alles wat we ons herinneren, is waardevol.’

Daar krijgen we veerkracht uit en bouwen we het mee op.

Veerkracht is de positieve eigenschap die je helpt om met stressvolle situaties om te gaan. Dat kunnen overigens ook positieve gebeurtenissen zijn: een promotie geeft stress en je hebt veerkracht nodig om daar het beste van te maken.

Veerkracht is de vaardigheid om bij tegenslag weer terug te veren en er misschien zelfs sterker uit te komen. Veerkracht kun je leren, uitbreiden, veranderen… Veerkracht is een soort trampoline springen in het leven. Bestel deze serie, jouw dagelijkse portie veerkracht!

Ik wil deze serie!