Ik ben Desiree van Cleef en al vanaf het begin verbonden aan de OVER Academie.

Ik ben verpleegkundig overgangsconsulente en verzorg bij de OVER! academie met veel plezier de trainingen en workshops over de overgang, Wat is het nou die overgang? Wat gebeurt er in je lichaam? Wij vrouwen denken wel te weten hoe onze hormoonfabriek werkt, maar zodra het minder goed loopt merken we dat we er toch te weinig van weten. Kennis is macht! Door te snappen hoe je lijf werkt en  welke signalen je lijf geeft, leer je ook hoe je erop moet reageren. Het is mijn passie om dit stuk kennis aan vrouwen duidelijk te maken. Zodat ze niet meer het gevoel hebben dat de hormonen het stuur overnemen, maar weer in hun kracht komen om actie te ondernemen.

Ik werk als overgangsconsulente bijna dagelijks in mijn praktijk ‘Uw Keerpunt’. Ik ben BIG-geregistreerd en voldoe aan alle eisen en bijscholingen van de zorgverzekeraars. Meer dan 650 vrouwen heb ik mogen informeren, adviseren en coachen rondom haar overgangsvragen. Iedere vrouw is uniek en heeft maatwerk nodig zodat ze keuzes kan maken die goed voor haar werken.

De zorg voor mensen zit in mijn bloed. Ik heb als verpleegkundige gewerkt in het ziekenhuis en werk nu naast mijn praktijk als wijkverpleegkundige. Ik heb ook meer dan 10 jaar gewerkt bij een arbodienst om bedrijven te adviseren hoe om te gaan met hun zieke werknemers. Het zal je dan ook niet verbazen dat de link tussen verzuim en de overgang mijn stokpaardje is. Daarnaast heb ik ook 6 jaar gewerkt in de diabeteszorg. Kortom ervaring genoeg om vrouwen en bedrijven te adviseren over de overgang.